Rooktest voor luchtlekkage’s

Rook kun je zien, is droog en blijft zweven. Dankzij deze eigenschappen kunnen we met onze rookmachine relatief snel zelfs de allerkleinste, met het oog niet zichtbare, lekkages detecteren en lokaliseren.

Een rooktest maakt lekken zichtbaar door rook in onder andere inlaatgedeeltes, vacuüm systemen en inductiesystemen in te brengen. De genoemde lekkages opsporen kan zonder rookmachine een tijdrovende bezigheid zijn, terwijl dezelfde werkzaamheden met een rookmachine maximaal enkele minuten duren. Ook het onnodig vervangen van onderdelen en herhaal-reparaties kunnen met een rookmachine voorkomen worden.

Bij RA-Performance kun je hiervoor zowel als particulier mee terecht. Met of zonder complete diagnose. Maar ook (garage)bedrijven kunnen hiervoor bij ons terecht!

Rooktest auto wordt meestal toegepast als er een lekkage voor vermogensverlies zorgt maar lastig te vinden is. Ook is het goed om periodiek een rooktest of lekkagetest uit te voeren om de conditie van de motor te controleren. Lekkages kunnen namelijk, indien niet snel verholpen, voor veel ellende zorgen.

De duur van een rooktest is 30 minuten, afhankelijk hoe snel een lekkage gedetecteerd kan worden​ en of er verdere diagnose gesteld moet worden.

Hierop zou dan ook gewacht kunnen worden bij ons. Wel is het handig hiervoor wel even een afspraak te maken.

De kosten voor een rooktest zijn €55,-. Een uitgebreide diagnose is daarbij niet inbegrepen.

Klik hier om ons te bellen of te e-mailen voor een afspraak