Uitlijnen

Of het nou gaat om een auto voor normaal gebruik, wanneer deze verlaagd is of wanneer je hem voor trackday’s of serieus racen gebruikt, een goede uitlijning is een must! Bij RA-Performance kun je hier perfect voor terecht.

Door onze specialisatie kunnen we reguliere auto’s weer uitlijnen zodat de wielen weer goed onder de auto staan en banden niet meer schuin afslijten. Maar ook auto’s voor op het circuit met een compleet instelbare geometrie weten we raad mee. Op ons advies, maar ook uitlijning op specificaties naar wens is mogelijk!

Wanneer er aanpassingen zijn gedaan aan het onderstel van de auto is het raadzaam de auto uit te lijnen. Of het nu gaat om uitlijnen na het vervangen van een stuurkogel, plaatsen van een schroefset of het precies afstellen van een auto naar wens.

Als het gaat om een serieus aangepakte trackday of circuit auto is het dan ook zeker aan te raden dit te combineren met het uitwegen van de auto.

Direct contact opnemen? Bel ons op 026-7504543

Uitwegen

Het uitwegen van een auto is echter een hoofdstuk los daarvan. Wanneer een auto op circuit niveau gebruikt wordt, is het verstandig de auto uit te wegen. Hierbij wordt de auto met zijn wielen op weegschalen geplaatst.

Hierdoor is het mogelijk om:
– Het totale gewicht van de auto (leeg, of rijklaar incl. bestuurder)
– Wieldruk per wiel te wegen tot 0,5kg nauwkeurig
– Het gewicht per zijde te wegen (links-rechts, voor-achter)
– Diagonale verhouding in gewicht te wegen

Nou is het wegen stap 1, maar nadat deze gegevens naar voren komen is het stap 2 om hier iets mee te doen.

Wat is er haalbaar met het uitwegen?
Door het meten is er een verhouding aan wieldruk uit gekomen. Daardoor kan er gespeeld worden met een gewichtsverdeling. Denk dan bijvoorbeeld aan verplaatsen van delen (accu bijvoorbeeld). Daarnaast is de diagonale verhouding (wieldruk l.v. & r.a. tegenover r.v. & l.a) van belang voor het bochtengedrag. Ook is het direct te zien of een auto het minimale gewicht voor een bepaalde klasse heeft, zo niet kan dit aangepast worden.

Wanneer het onderstel de mogelijkheden biedt om bijvoorbeeld veer voorspanning aan te passen is er veel aan af te stellen.

Bij RA-Performance is het mogelijk om een auto uit te laten wegen en in overleg aanpassingen uit te voeren. Wij hanteren een tarief voor een basis weging van de auto voor €65,-. Hiervoor wordt de auto op de schalen geplaatst, gewogen en van de metingen wordt een uitgebreid rapport opgemaakt.

Daarna kunnen wij de nodige aanpassingen uitvoeren, natuurlijk volledig in overleg, voor een gunstig tarief van €75,00 incl. btw.

 


 

BMW deed het ook perfect op Meppen en Bilsterberg. Hoop positieve reacties gehad om de bochtensnelheid en het aanremmen. Echt perfect!

 


 

Is uw interesse gewekt?

Laat uw gegevens achter. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Of bel ons voor direct contact op 026-7504543

Uw gegevens